Greek
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Greek

Greek the best
 
ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

 

 Кухнята на Зета Бета

Go down 
5 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeНед Мар 22, 2009 4:56 pm

Тук ще е кухнята за ЗБЗ:

Кухнята на Зета Бета Kitchen-lighting-design
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
keisi_cool
Травис
keisi_cool


Брой мнения : 280
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeНед Апр 19, 2009 7:51 pm

Много е луксозна
Върнете се в началото Go down
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeНед Апр 19, 2009 8:09 pm

Ам чи как бе
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
keisi_cool
Травис
keisi_cool


Брой мнения : 280
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeНед Апр 19, 2009 8:10 pm

Кой ще готви
Върнете се в началото Go down
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeНед Апр 19, 2009 8:14 pm

Ми ще се редуваме Very Happy Very Happy Very Happy Ще кача график и разпределение вие ще ги видите
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
keisi_cool
Травис
keisi_cool


Брой мнения : 280
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeНед Апр 19, 2009 8:14 pm

ок
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 7:37 pm

ЗАКУСКА:
Хлебче с вкус на смокиня и шам-фъстък:
Продикти:
1 ч.ч. смокини (нарязани на малки парченца)
¾ ч.ч. шам-фъстък
1ч.ч. вряла вода
1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. сода
¼ ч.л. сол
4 с.л. маргарин (или масло)
1 ч.ч. кафява захар
1 бр. яйце
1 бр. ванилия

Начин на приготвяне

В средно голям, огнеупорен съд смесете смокините, шам-фъстъците и чашата вряла вода. Оставете ги да престоят заедно около 1 час.

Загрейте фурната на 200 градуса, като поставите решетка по средата. Добре е хлябът да не се пече директно върху долната стена на печката.

В купа смесете брашното, содата и солта, а в друга, по-голяма, разбийте маргарина, докато не бухне. В него постепенно изсипвайте кафявата захар и бъркайте. След това прибавете яйцето и ванилията. Разбивайте всичко около 2 минути.

Сместа с брашното изсипете в току що получения микс и разбъркайте хубаво.

С лъжица разбъркайте смокиновия сос и го излейте при останалите продукти.

В специално подготвен съд за печене (най-добре той да е тесен на широчина и висок на дължина) и поставете във фурната. Печете около 1.30 – 2.00 часа. След като хлябът е готов го оставете да постои 15 минути на топло в изключената вече фурна. Извадете го на хладно, докато съвсем изстине.

Увийте го в кърпа и го оставете да престои така една нощ.

Можете да консумирате със сладко по желание, сирене или извара.
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 7:48 pm

Закуска-Питие
Шоколадов шейк със сладолед
Продукти:
200 мл прясно мляко
40 г шоколад
1 топка сладолед
3 с.л. мед

Приготвяне:
Оставя се млякото да кипне на котлона, прибавя се меда и шоколада - настърган и се бърка до получаването на хомогенна смес. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. Слагат се 2-3 кубчета лед в чаша и се изсипва изстиналата вече напитка. Отгоре се слага топка сладолед и се поднася.

ТОВА Е ЗА ЗАКУСКА!!!
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 7:59 pm

ОБЯД:
Лазания със зеленчуци:
Ще са ви необходими следните продукти:
- три килограма патладжани
- шест домата
- маслини, без костилки
- литър мляко
- петдесетина грама пармезан
- масло
- брашно
- мащерка, малко босилек, розмарин, дафинов лист
- растителна мазнина
- дванадесет листа лазаня
Да видим приготовлението. Като за начало включете фурната да се загрее до 220 градуса. Патладжана нарежете на кубчета. Добавете малко мазнина и сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре и го пъхнете във фурната да се изпече. Отнема десетина минутки. След което го извадете, добавете нарязаните на кубчета домати, нарязаните на половинки маслини, мащерката и накълцания босилек. Разбъркайте добре и го оставете да се попече още толкова. След което го извадете и намалете температурата на фурната с четиридесет градуса, до 180.

Лазанята, подобно на спагетите, изисква сос. В тенджерка сложете млякото, около 60 грама - половин пакетче - масло, също толкова брашно, дафиновия лист, розмарина, сол и пипер. Всичко това сложете на среден огън. Разбърквайте добре докато се сгъсти. След което можете да махнете дафиновия лист и розмарина и да добавите половината от пармезана. Бъркайте.

След като всичко се е смесило добре идва ред на финалните щрихи, а именно лазанята, зеленчуците и току що приготвения сос да се озоват на едно място. В тавичка наредете ред зеленчуци, малко пармезан отгоре, лист лазаня и така докато свършат зеленчуците или лазанята. Отгоре залейте със соса и пъхнете тавичката във фурната, която вече би трябвало да е на 180 градуса и оставете ястието да се изпече до златисто. Или около половин час, ако предпочитате да работите с времеви интервали.

След всичко това следва изваждането, охлаждането за няколко минути, сервирането и най приятното – консумацията. Бон апети!
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:01 pm

Напитки за обяд:
Ароматен топъл шоколад
Продукти:
100 г черен шоколад със 70% какао
400 мл прясно мляко
1 с.л. сметана
1 с.л. захар
ванилия
1 ч.л. канела на прах
Приготвяне:
Млякото и сметаната се кипват. Шоколадът се начупва на малки парченца и се пуска в свалената от огъня млечна смес, за да се стопи. Прибавят се ванилията, канелата и захарта. Отново се слага за малко на огъня и сместа се разбива на пяна. Сервира се веднага.
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:05 pm

Десерт-обяд
Плодова салата с ягоди
Продукти:

500г ягоди
300г червен касис
200г малини
1 лимон
300г захар

Начин на приготвяне:
Плодовете ги измивате, изсушавате върху хартия и ги почиствате от дръжките.
Всички плодове ги смесвате в компотиера.
Наръсвате със захарта и сока от лимона.
Оставяте да престоят 1 час в хладилника, преди да ги сервирате
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:11 pm

ВЕЧЕРЯ:
ОФИЦИАЛНО РУЛО "СТЕФАНИ"
Продукти:
1,5 КГ КАЙМА
250 Г СУХА СОЕВА КАЙМА ИЛИ 3 ФИЛИИ ХЛЯБ
3 ЯЙЦА
СОЛ, ЧЕРЕН ПИПЕР, ЧЕСЪН НА ПРАХ, КИМИОН, ЧУБРИЦА, РИГАН, МАГДАНОЗ, ЩИПКА СОДА БИКАРБОНАТ
5-6 АСПЕРЖИ
2 МОРКОВА
100 Г ГРАХ
4 СВАРЕНИ ЯЙЦА
КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ
Приготвяне:
Смесваме всички продукти за каймата като соята я накисваме за 15 мин. във вряла вода, след което отцеждаме, ако е останало нещо. Нарязваме аспержите и морковите. След като объркаме сместта оставаме да почине за 30-тина минути в хладилник. На чист найлонов плик, разрязан и намазан с олио, изсипваме сместта и оформяме правоъгълник. В единия край подреждаме нарязаните на четвъртинки яйца и киселите краставички. С помощта на плика навиваме рулото и го поставяме в кръгла кексова тефлонова форма. Пече се до готовност.
След това го обръщаме в една по широка тава и настъргваме отгоре кашкавал - печем до зачервяване.
Предварително сме направили картофено пюре - дали готово или правено от вас решавате вие. Моето е: сварени картофи, прясно мляко, малко течна готварска сметана, масло, сол, черен пипер, индийско орехче, кубче бульон (пилешки или зеленчуков), настърган пармезан.
Слагаме изпеченото руло в красива голяма кръгла чиния и пълним дупката с картофено пюре. Най-отгоре поръсваме малко кетчуп. На върха слагаме (натискаме) половин черупка от яйце, предварително измита и напълнена (до половина, важното е спиртът да не прелива отгоре, тъй като е вреден) със спирт за горене. Целта е да прилича на вулкан: кашкавалът - старата лава, кетчупът - в момента изригващата, пюрето - самия вулкан. При поднасяне гасиш лампата в стаята и внасяш горящото ястие, който не го е виждал, наистина е ефектно.
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:14 pm

Напитки-вечеря
Шоколадов шейк
Продукти:
1 ч.ч. изстудено прясно мляко
1 ч.л. какао
1 ч.л. мед
Приготвяне:
Какаото и медът се бъркат заедно на слаб огън. Сместа се намазва по стените на чашата с лъжичка. Внимателно се насипва млякото и веднага се поднася, за да не се развали ефектът от намазаната смес.
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:18 pm

Десерт-вечеря:
Гофрети
Продукти:
150г брашно
щипка сол
1 супена лъжица захар
1/2 чаша сметана
1/2 чаша мляко
2 жълтъка
1 супена лъжица ром
60г масло разтопено
2 белтъка
Начин на приготвяне:
Най-напред се нуждаете от уред за гофрети.
Смесете брашно, сол и захар в купа. Разбийте и добавете сметаната, млякото, жълтъците и рома. Последно добавете разтопеното масло.
Разбийте белтъците на сняг. Постепенно ги добавете към тестото.
Сипете малко тесто в затоплена, намазана с масло машина за гофрети и оставете, докато добие златист цвят.
Повторете, докато свърши маслото.
Поднесете с конфитюр, сметана, сладолед или свежи плодове.
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:19 pm

Това е от мен за деня.Надявам се да ви хареса. Embarassed Embarassed
Върнете се в началото Go down
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeВто Апр 21, 2009 8:41 pm

Супер е
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
Admin4e
Уейд
Уейд
Admin4e


Години : 28
Брой мнения : 425
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeСря Апр 22, 2009 1:59 pm

Нес за закуска ще яден Къпани питки:

Продукти:

15 г прясна мая
или 1 1/2 ч л суха мая
100 мл топла вода
1 ч л захар
1 ч л сол
550 г брашно
300 мл топло прясно мляко

15 г разтопено и охладено масло



Приготвяне:

• Маята се размива със захарта в топлата вода.
• Оставя се на топло да бухне за 5-15 минути.
• Брашното се изсипва на купчина, а в средата му се прави кладенче, където се слага закваската, солта, млякото и маслото.
• Замесва се тесто и се меси 10-15 минути, докато стане меко и гладко тесто.
• Намазва се леко с олио и се поставя в купа.
• Покрива се със "свежо" фолио и се оставя на топло за 1 час, докато увеличи двойно обема си.
• Втасалото тесто се измесва повторно, разделя се на 30 равни части (30-35 г едната питка).
• Оформят се малки питки.
• В голяма тенджера се кипва 2 литра вода и огънят се намалява.
• Пускат се по няколко питки, след като изплуват на повърхността се изваждат с решечеста лъжица.
• Нареждат се в тава, която е застлана с намаслена хартия за печене.
• Питките се покриват за 20 минути.
• През това време фурната се загрява на 230 С.
• Втасалите питки се цепват с остър нож (ножица) по средата.
• Пекат се 15-20 минути до златист цвят.
Върнете се в началото Go down
Admin4e
Уейд
Уейд
Admin4e


Години : 28
Брой мнения : 425
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeСря Апр 22, 2009 2:08 pm

Супа топчета със застройка

Продукти:

250 г кайма
1 глава кромид лук
2 моркова
1 малък домат
1,5 л вода
1 белтък
корени за супа

3 с л ориз
1 връзка магданоз
1 яйце
сок на 1/2 лимон
или 70 г кисело мляко
оцет
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Зеленчуците се измиват.
• Морковите и корените се нарязват на малки кубчета.
• Лукът се обелва и се нарязва на ситно.
• В тенджера се кипва 1,5 литра подсолена вода.
• В това време магданозът се нарязва на много ситно и се оставя настрани.
• Каймата се разбърква с белтъка, половината магданоз, сол и черен пипер.
• Оформят се малки топчета, които се потапят в оцет.
• След това се пускат в тенджерата с вряща вода.
• Прибавят се зеленчуците и огънят се намалява.
• Тенджерата се похлупва, а супата се оставя да ври на тих огън около 50 минути.
• Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
• Заедно с ориза се добавят към супата и се оставят, докато омекне оризът.
• Приготвя се застройката, като в купичка се разбива на пяна яйцето и лимоновият сок (кисело мляко).
• Супата се сваля от огъня и се прибавя останалият магданоз.
• В купичката със застройката се прибавят постепенно няколко лъжици от горещата супа, като сместа се разбива с вилица непрекъснато.
• Съдържанието на купичката се изсипва в тенджерата.
• Супата се разбърква добре.
• Поднася се гарнирана със стръкчета магданоз.

Питие: Домашна лимонада:

Продукти:

500 г лимони
2,5 л вода
300 г захар
Приготвяне:

• Лимоните се измиват и се подсушават.
• 1-2 лимона се нарязват на кръгчета и се оставят настрани.
• Кората на останалите лимони се настъргва на ситно ренде.
• Лимоните се изстискват.
• Водата се кипва.
• Прибавят се захарта и настърганата кора от лимони.
• Тенджерата се сваля от котлона, след като захарта се разтвори напълно.
• Лимоновият сироп се охлажда до стайна температура.
• Прехвърля се в кана и се прибавят лимоновите кръгчета и сокът.
• Слага се в хладилник да се охлади.
Върнете се в началото Go down
Admin4e
Уейд
Уейд
Admin4e


Години : 28
Брой мнения : 425
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeСря Апр 22, 2009 2:20 pm

Вечеря:

Печено агнешко по гръцки:

Необходими продукти:

1 обезкостено агнешко бутче
млян черен пипер

За марината:

1 ч.чаша зехтин
1/2 ч.чаша червен винен оцет
1/2 глава чесън, счукан
1/2 връзка магданоз, накълцан на ситно
1/2 ч.чаша пресен копър, накълцан на ситно
4 с.л. сушен риган
Начин на приготвяне:

За да приготвите марината, разбийте на пюре зехтина, оцета,чеъсна, магданоза, ригана и копъра.

Намажете месото от всички страни с масло и поръсете с черен пипер. Направете няколко прореза с остър нож.
Поставете агнешкото в тавичка и го полейте с марината.
Поставете месото в хладилника.
Следне по-малко от 12 часа отцедете месото от излишната марина и печете около 40 - 45 минути, на 220 градуса.


Десерт:

Нежни сметанови палачинки

Продукти:

4 големи яйца
1/2 ч л сол
1/2 ч л бакпулвер
4-5 сл брашно
300 мл готварска сметана
3-4 с л захар
Приготвяне:

• Яйцата се разбиват добре със захарта.
• Прибавят се останалите продукти и отново се разбива добре.
• Палачинките се изпържват в нагорещен тиган с масло.

За пиене - Плодов шейк:

Продукти:

100 г ягоди
100 г боровинки
100 г малини
200 г кисело мляко
1 с л захар
Приготвяне:

• Горските плодове се почистват от листата и се измиват.
• Киселото мляко, захарта и плодовете се поставят в блендер.
• Разбиват се до еднородна смес.
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeСря Апр 22, 2009 8:11 pm

Не изглецда зле супер е
Върнете се в началото Go down
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeЧет Апр 23, 2009 4:37 pm

Закуска:

Бананови мъфини с шоколадов чипс

Продукти:

60 г краве масло
320 г брашно с бакпулвер
125 г захар
125 мл прясно мляко
2 яйца
2 банани

150 г шоколадов чипс

Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• В форма за мъфини се поставят хартиени кошнички.
• Кравето масло се разтопява в микровълновата фурна и се охлажда.
• В голяма купа се пресява брашното и се прибавя захарта.
• Сухите продукти се разбъркват добре.
• Отделно в по-малка купа се поставят леко разбитите яйца, млякото и кравето масло.
• Разбъркват се и се изливат при сухите продукти.
• Добавят се бананите, които се пюрират предварително.
• С помощта на дървена лъжица тестото се разбърква 12-18 пъти (колко брашното да поеме течната смес).
• Прибавя се шоколадовият чипс и отново се разбърква 3-4 пъти.
• Тестото се разпределя по формичките.
• Пече се 15-20 минути.
• Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат 3-4 минути.
• След което се изваждат от формата.


Английски чай с подправки

Необходими продукти:

2 ч.ч. вода
2 торбички чай /по избор/
1 канелена пръчица
щипка кардамон
карамфил на върха на чаена лъжичка
¼ ч.л. джинджифил
2 ½ ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. кафява захар или мед

Начин на приготвяне:

В подходящ съд сварете водата с чая, канелената пръчица, кардамона, карамфила и джинджифила. Намалете котлона и оставете чая да се вари около 5 минути.

Добавете прясното мляко. Нека отново заври и оставете всичко да ври заедно не повече от 1 минута.
Отцедете, добавете захарта/меда и разбъркайте хубаво
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeЧет Апр 23, 2009 4:38 pm

Обяд:

Запечени спагети във вързопчета

360 г спагети
100 г шунка
250 г консервирани домати
сол
смлян черен пипер
магданоз
настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

• Спагетите се сваряват според указанието на опаковката.
• Отцеждат се от водата и се поставят върху 4 парчета хартия за печене (нарязана на квадрати).
• Отгоре се посипват с нарязаната на кубчета шунка, консериваните домати.
• Посоляват се на вкус и се подправят със смлян черен пипер.
• Поръсват се с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз.
• Краищата на хартията се събират и се връзват.
• Кесийките се подреждат в тава за печене.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 10 минути.

Цитрусово-ледена наслада

Необходими продукти:

30 г. кампари
60 г. водка с цитрусов/плодов вкус
60 г. прясно изстискан сок от червен грейпфрут (или обикновен)
30 г. прясно изстискан лимонов сок
30 г. сладък сироп
1 стрък свеж босилек

Начин на приготвяне:

Първо пригответе сладкия сироп. Необходима ви е захар и вода в съотношение 2 към 1 (т.е. захарта е два пъти повече от водата).

Смесете ги в съд и нагрейте до завиране на течността, след което изстудете.

Смесете водката с останалите съставки и сладкия сироп в шейкър с много лед. Сервирайте в красива коктейлна чаша и гарнирайте с листо свеж босилек. Насладете се.


Брауниз

Продукти:

150 - 152 г брашно
1/2 ч л сол
225 г краве масло
170 г горчив шоколад
или 100 г млечен и 70 г горчив
250 мл захар
1 ч л ванилова есенция
4 яйца ( ХL)
150 г орехи (по желание)

Приготвяне:

• Фурната предварително се загрява на 175 С. Квадратна форма с размери 23*23 се намаслява и се застила с хартия за печене. Отгоре отново се намаслява.

• Брашното се пресява със солта.

• Маслото се разтопява заедно с шоколада на водна баня, като постоянно се разбърква докато сместа не стане гладка без буци.

• Добавя се половината захар(150 г) и се разбърква за 30 секунди, след което се снема от огъня.

• Добавя се ваниловата есенция.

• Останалата захар се разбива добре с яйцата. Половината от получената смес (захарно-яйчната)постепенно се излива в шоколадовата смес с непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата в горещия шоколад.

• Останалата смес от захарта и яйцата се разбива на висока степен с миксер, докато сместа не се увеличи два пъти. Внимателно се добавя към шоколадовата смес.

• Когато тестото е добре объркано се добавя брашното. Готовото тесто прилича на заквасена сметана.

• Ако добавяте орехи ги поставете след брашното. Аз слагам орехи които са начупени на големи парчета.

• Тестото се излива в приготвената вече форма за печене, подравнява се и се поставя в средата на фурната и се пече около 25-27 минути (това зависи от фурната Ви).

• По време на печене брауниза леко се надига, върха му става по тъмен и сух (може и да се напука) така и трябва.

• На 23 минута от печенето се забожда в средата кибритена клечка на нея ТРЯБВА да има полепнало тесто. Върха трябва да е изсъхнал леко, но все пак ще бъде лепкав.

• Все пак е добре този сладкиш да бъде недопечен, отколкото препечен. Ако се съмнявате печете 27 минути.

• Сладкишът се изважда и се оставя да изстине напълно (най-добре за цяла нощ).

• Реже се на 16 квадрата.

• Може да бъде съхранен 2-3 дена като се покрие плътно.

• Може да бъде замразен за 1 месец, но затова всеки малък сладкиш (квадрат)трябва да се завие със "свежо" фолио и се размразява при стайна температура.

• Такъв вид сладкиш се добавя в сместа за сладолед, тъй като тези сладкиши при замразяването не стават твърди.
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
Admin
Admin
Admin
Admin


Години : 28
Брой мнения : 977
Местожителство : Смолян
Join date : 21.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeЧет Апр 23, 2009 4:40 pm

Вечеря:

Калмари на скара

1 кг калмари
4-5 с л зехтин
1 ч л сладък червен пипер

8-10 стръка мащерка
щипка морска сол

Приготвяне:

• Чесънът се пресова и се добавя към зехтина.
• Прибавя се сладкият пипер, мащерката, солта и се разбърква добре.
• Почистените, измитите и подсушени калмари се нарязват на парчета.
• С остър нож се правят плитки разрези на всеки калмар по дължина и ширина (калмарите ще изглеждат "карирани").
• Мариноват се в купа заедно със зехтина за 30 минути.
• Пекат се в сгорещен грил-тиган за 1-2 минути от всяка страна.
• Сервират се поръсени с лимонов сок.

Ягодов чийзкейк

Продукти:

100 г обикновени бисквити
60 г краве масло
40 г лешници
2 с л захар

КРЕМ

200 г ягоди
100 г крема сирене
100 г течна сладкарска сметана
50 г пудра захар
1/2 ч л ванилова есенция
1 ч л настъргана кора от лимон

Приготвяне:

• Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници.
• Прибавя се захарта и мекото краве масло.
• Отново се смила.
• Отделно в малка купа се разбива крема сиренето заедно с пудрата захар с помощта на мискер.
• В друга купа се разбива сладкарската сметана.
• Прибавя се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето.
• Разбърква се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.
• В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.
• Отгоре се поставя ягодовият крем.
• Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.
• Отгоре се украсява с нарязани ягоди.

Коктейл “Pink Lady”

Продукти
45 мл джин Beefeater
20 мл гренадин
30 мл сметана течна
Върнете се в началото Go down
https://greek.bulgarianforum.net
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeЧет Апр 23, 2009 8:08 pm

Супер яко е
Върнете се в началото Go down
cool_rebeka
Травис
cool_rebeka


Брой мнения : 260
Местожителство : Смолян
Join date : 22.03.2009

Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitimeПет Апр 24, 2009 7:38 pm

Закуска:
Продукти:

125 г брашно
80 г масло
200 г кашкавал
4 яйца
щипка сол

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка кипнете 250 г вода със солта и маслото. Изсипете брашното и бъркайте с дървена лъжица докато тестото започне да се отделя от съда. Махнете от огъня, поохладете и прибавете едно по едно яйцата и настъргания кашкавал. В намаслена тавичка наредете топчета от сместа гребнати с лъжица. На Всяко топче боднете по парченце кашкавал. Запечете 30 минути.

Питие-пожелание
Върнете се в началото Go down
Sponsored content





Кухнята на Зета Бета Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кухнята на Зета Бета   Кухнята на Зета Бета Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
Кухнята на Зета Бета
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Greek :: Зета Бета Зета-ZBZ-
Идете на: