| Кухнята на Зета Бета | |
|
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Кухнята на Зета Бета Нед Мар 22, 2009 4:56 pm | |
| Тук ще е кухнята за ЗБЗ: | |
|
| |
keisi_cool Травис
Брой мнения : 280 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Нед Апр 19, 2009 7:51 pm | |
| | |
|
| |
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Нед Апр 19, 2009 8:09 pm | |
| | |
|
| |
keisi_cool Травис
Брой мнения : 280 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Нед Апр 19, 2009 8:10 pm | |
| | |
|
| |
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| |
| |
keisi_cool Травис
Брой мнения : 280 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Нед Апр 19, 2009 8:14 pm | |
| | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 7:37 pm | |
| ЗАКУСКА: Хлебче с вкус на смокиня и шам-фъстък: Продикти: 1 ч.ч. смокини (нарязани на малки парченца) ¾ ч.ч. шам-фъстък 1ч.ч. вряла вода 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно 1 ч.л. сода ¼ ч.л. сол 4 с.л. маргарин (или масло) 1 ч.ч. кафява захар 1 бр. яйце 1 бр. ванилия
Начин на приготвяне
В средно голям, огнеупорен съд смесете смокините, шам-фъстъците и чашата вряла вода. Оставете ги да престоят заедно около 1 час.
Загрейте фурната на 200 градуса, като поставите решетка по средата. Добре е хлябът да не се пече директно върху долната стена на печката.
В купа смесете брашното, содата и солта, а в друга, по-голяма, разбийте маргарина, докато не бухне. В него постепенно изсипвайте кафявата захар и бъркайте. След това прибавете яйцето и ванилията. Разбивайте всичко около 2 минути.
Сместа с брашното изсипете в току що получения микс и разбъркайте хубаво.
С лъжица разбъркайте смокиновия сос и го излейте при останалите продукти.
В специално подготвен съд за печене (най-добре той да е тесен на широчина и висок на дължина) и поставете във фурната. Печете около 1.30 – 2.00 часа. След като хлябът е готов го оставете да постои 15 минути на топло в изключената вече фурна. Извадете го на хладно, докато съвсем изстине.
Увийте го в кърпа и го оставете да престои така една нощ.
Можете да консумирате със сладко по желание, сирене или извара. | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 7:48 pm | |
| Закуска-Питие Шоколадов шейк със сладолед Продукти: 200 мл прясно мляко 40 г шоколад 1 топка сладолед 3 с.л. мед Приготвяне: Оставя се млякото да кипне на котлона, прибавя се меда и шоколада - настърган и се бърка до получаването на хомогенна смес. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. Слагат се 2-3 кубчета лед в чаша и се изсипва изстиналата вече напитка. Отгоре се слага топка сладолед и се поднася.
ТОВА Е ЗА ЗАКУСКА!!! | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 7:59 pm | |
| ОБЯД: Лазания със зеленчуци: Ще са ви необходими следните продукти: - три килограма патладжани - шест домата - маслини, без костилки - литър мляко - петдесетина грама пармезан - масло - брашно - мащерка, малко босилек, розмарин, дафинов лист - растителна мазнина - дванадесет листа лазаня Да видим приготовлението. Като за начало включете фурната да се загрее до 220 градуса. Патладжана нарежете на кубчета. Добавете малко мазнина и сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре и го пъхнете във фурната да се изпече. Отнема десетина минутки. След което го извадете, добавете нарязаните на кубчета домати, нарязаните на половинки маслини, мащерката и накълцания босилек. Разбъркайте добре и го оставете да се попече още толкова. След което го извадете и намалете температурата на фурната с четиридесет градуса, до 180.
Лазанята, подобно на спагетите, изисква сос. В тенджерка сложете млякото, около 60 грама - половин пакетче - масло, също толкова брашно, дафиновия лист, розмарина, сол и пипер. Всичко това сложете на среден огън. Разбърквайте добре докато се сгъсти. След което можете да махнете дафиновия лист и розмарина и да добавите половината от пармезана. Бъркайте.
След като всичко се е смесило добре идва ред на финалните щрихи, а именно лазанята, зеленчуците и току що приготвения сос да се озоват на едно място. В тавичка наредете ред зеленчуци, малко пармезан отгоре, лист лазаня и така докато свършат зеленчуците или лазанята. Отгоре залейте със соса и пъхнете тавичката във фурната, която вече би трябвало да е на 180 градуса и оставете ястието да се изпече до златисто. Или около половин час, ако предпочитате да работите с времеви интервали.
След всичко това следва изваждането, охлаждането за няколко минути, сервирането и най приятното – консумацията. Бон апети! | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 8:01 pm | |
| Напитки за обяд: Ароматен топъл шоколад Продукти: 100 г черен шоколад със 70% какао 400 мл прясно мляко 1 с.л. сметана 1 с.л. захар ванилия 1 ч.л. канела на прах Приготвяне: Млякото и сметаната се кипват. Шоколадът се начупва на малки парченца и се пуска в свалената от огъня млечна смес, за да се стопи. Прибавят се ванилията, канелата и захарта. Отново се слага за малко на огъня и сместа се разбива на пяна. Сервира се веднага. | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 8:05 pm | |
| Десерт-обяд Плодова салата с ягоди Продукти:
500г ягоди 300г червен касис 200г малини 1 лимон 300г захар
Начин на приготвяне: Плодовете ги измивате, изсушавате върху хартия и ги почиствате от дръжките. Всички плодове ги смесвате в компотиера. Наръсвате със захарта и сока от лимона. Оставяте да престоят 1 час в хладилника, преди да ги сервирате | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 8:11 pm | |
| ВЕЧЕРЯ: ОФИЦИАЛНО РУЛО "СТЕФАНИ" Продукти: 1,5 КГ КАЙМА 250 Г СУХА СОЕВА КАЙМА ИЛИ 3 ФИЛИИ ХЛЯБ 3 ЯЙЦА СОЛ, ЧЕРЕН ПИПЕР, ЧЕСЪН НА ПРАХ, КИМИОН, ЧУБРИЦА, РИГАН, МАГДАНОЗ, ЩИПКА СОДА БИКАРБОНАТ 5-6 АСПЕРЖИ 2 МОРКОВА 100 Г ГРАХ 4 СВАРЕНИ ЯЙЦА КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ Приготвяне: Смесваме всички продукти за каймата като соята я накисваме за 15 мин. във вряла вода, след което отцеждаме, ако е останало нещо. Нарязваме аспержите и морковите. След като объркаме сместта оставаме да почине за 30-тина минути в хладилник. На чист найлонов плик, разрязан и намазан с олио, изсипваме сместта и оформяме правоъгълник. В единия край подреждаме нарязаните на четвъртинки яйца и киселите краставички. С помощта на плика навиваме рулото и го поставяме в кръгла кексова тефлонова форма. Пече се до готовност. След това го обръщаме в една по широка тава и настъргваме отгоре кашкавал - печем до зачервяване. Предварително сме направили картофено пюре - дали готово или правено от вас решавате вие. Моето е: сварени картофи, прясно мляко, малко течна готварска сметана, масло, сол, черен пипер, индийско орехче, кубче бульон (пилешки или зеленчуков), настърган пармезан. Слагаме изпеченото руло в красива голяма кръгла чиния и пълним дупката с картофено пюре. Най-отгоре поръсваме малко кетчуп. На върха слагаме (натискаме) половин черупка от яйце, предварително измита и напълнена (до половина, важното е спиртът да не прелива отгоре, тъй като е вреден) със спирт за горене. Целта е да прилича на вулкан: кашкавалът - старата лава, кетчупът - в момента изригващата, пюрето - самия вулкан. При поднасяне гасиш лампата в стаята и внасяш горящото ястие, който не го е виждал, наистина е ефектно. | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 8:14 pm | |
| Напитки-вечеря Шоколадов шейк Продукти: 1 ч.ч. изстудено прясно мляко 1 ч.л. какао 1 ч.л. мед Приготвяне: Какаото и медът се бъркат заедно на слаб огън. Сместа се намазва по стените на чашата с лъжичка. Внимателно се насипва млякото и веднага се поднася, за да не се развали ефектът от намазаната смес. | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 8:18 pm | |
| Десерт-вечеря: Гофрети Продукти: 150г брашно щипка сол 1 супена лъжица захар 1/2 чаша сметана 1/2 чаша мляко 2 жълтъка 1 супена лъжица ром 60г масло разтопено 2 белтъка Начин на приготвяне: Най-напред се нуждаете от уред за гофрети. Смесете брашно, сол и захар в купа. Разбийте и добавете сметаната, млякото, жълтъците и рома. Последно добавете разтопеното масло. Разбийте белтъците на сняг. Постепенно ги добавете към тестото. Сипете малко тесто в затоплена, намазана с масло машина за гофрети и оставете, докато добие златист цвят. Повторете, докато свърши маслото. Поднесете с конфитюр, сметана, сладолед или свежи плодове. | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| |
| |
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Вто Апр 21, 2009 8:41 pm | |
| | |
|
| |
Admin4e Уейд
Години : 28 Брой мнения : 425 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Сря Апр 22, 2009 1:59 pm | |
| Нес за закуска ще яден Къпани питки:
Продукти:
15 г прясна мая или 1 1/2 ч л суха мая 100 мл топла вода 1 ч л захар 1 ч л сол 550 г брашно 300 мл топло прясно мляко
15 г разтопено и охладено масло
Приготвяне:
• Маята се размива със захарта в топлата вода. • Оставя се на топло да бухне за 5-15 минути. • Брашното се изсипва на купчина, а в средата му се прави кладенче, където се слага закваската, солта, млякото и маслото. • Замесва се тесто и се меси 10-15 минути, докато стане меко и гладко тесто. • Намазва се леко с олио и се поставя в купа. • Покрива се със "свежо" фолио и се оставя на топло за 1 час, докато увеличи двойно обема си. • Втасалото тесто се измесва повторно, разделя се на 30 равни части (30-35 г едната питка). • Оформят се малки питки. • В голяма тенджера се кипва 2 литра вода и огънят се намалява. • Пускат се по няколко питки, след като изплуват на повърхността се изваждат с решечеста лъжица. • Нареждат се в тава, която е застлана с намаслена хартия за печене. • Питките се покриват за 20 минути. • През това време фурната се загрява на 230 С. • Втасалите питки се цепват с остър нож (ножица) по средата. • Пекат се 15-20 минути до златист цвят. | |
|
| |
Admin4e Уейд
Години : 28 Брой мнения : 425 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Сря Апр 22, 2009 2:08 pm | |
| Супа топчета със застройка
Продукти:
250 г кайма 1 глава кромид лук 2 моркова 1 малък домат 1,5 л вода 1 белтък корени за супа
3 с л ориз 1 връзка магданоз 1 яйце сок на 1/2 лимон или 70 г кисело мляко оцет сол смлян черен пипер Приготвяне:
• Зеленчуците се измиват. • Морковите и корените се нарязват на малки кубчета. • Лукът се обелва и се нарязва на ситно. • В тенджера се кипва 1,5 литра подсолена вода. • В това време магданозът се нарязва на много ситно и се оставя настрани. • Каймата се разбърква с белтъка, половината магданоз, сол и черен пипер. • Оформят се малки топчета, които се потапят в оцет. • След това се пускат в тенджерата с вряща вода. • Прибавят се зеленчуците и огънят се намалява. • Тенджерата се похлупва, а супата се оставя да ври на тих огън около 50 минути. • Доматът се обелва и се нарязва на ситно. • Заедно с ориза се добавят към супата и се оставят, докато омекне оризът. • Приготвя се застройката, като в купичка се разбива на пяна яйцето и лимоновият сок (кисело мляко). • Супата се сваля от огъня и се прибавя останалият магданоз. • В купичката със застройката се прибавят постепенно няколко лъжици от горещата супа, като сместа се разбива с вилица непрекъснато. • Съдържанието на купичката се изсипва в тенджерата. • Супата се разбърква добре. • Поднася се гарнирана със стръкчета магданоз.
Питие: Домашна лимонада:
Продукти:
500 г лимони 2,5 л вода 300 г захар Приготвяне:
• Лимоните се измиват и се подсушават. • 1-2 лимона се нарязват на кръгчета и се оставят настрани. • Кората на останалите лимони се настъргва на ситно ренде. • Лимоните се изстискват. • Водата се кипва. • Прибавят се захарта и настърганата кора от лимони. • Тенджерата се сваля от котлона, след като захарта се разтвори напълно. • Лимоновият сироп се охлажда до стайна температура. • Прехвърля се в кана и се прибавят лимоновите кръгчета и сокът. • Слага се в хладилник да се охлади. | |
|
| |
Admin4e Уейд
Години : 28 Брой мнения : 425 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Сря Апр 22, 2009 2:20 pm | |
| Вечеря:
Печено агнешко по гръцки:
Необходими продукти:
1 обезкостено агнешко бутче млян черен пипер
За марината:
1 ч.чаша зехтин 1/2 ч.чаша червен винен оцет 1/2 глава чесън, счукан 1/2 връзка магданоз, накълцан на ситно 1/2 ч.чаша пресен копър, накълцан на ситно 4 с.л. сушен риган Начин на приготвяне:
За да приготвите марината, разбийте на пюре зехтина, оцета,чеъсна, магданоза, ригана и копъра.
Намажете месото от всички страни с масло и поръсете с черен пипер. Направете няколко прореза с остър нож. Поставете агнешкото в тавичка и го полейте с марината. Поставете месото в хладилника. Следне по-малко от 12 часа отцедете месото от излишната марина и печете около 40 - 45 минути, на 220 градуса.
Десерт:
Нежни сметанови палачинки
Продукти:
4 големи яйца 1/2 ч л сол 1/2 ч л бакпулвер 4-5 сл брашно 300 мл готварска сметана 3-4 с л захар Приготвяне:
• Яйцата се разбиват добре със захарта. • Прибавят се останалите продукти и отново се разбива добре. • Палачинките се изпържват в нагорещен тиган с масло.
За пиене - Плодов шейк:
Продукти:
100 г ягоди 100 г боровинки 100 г малини 200 г кисело мляко 1 с л захар Приготвяне:
• Горските плодове се почистват от листата и се измиват. • Киселото мляко, захарта и плодовете се поставят в блендер. • Разбиват се до еднородна смес. | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Сря Апр 22, 2009 8:11 pm | |
| | |
|
| |
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Чет Апр 23, 2009 4:37 pm | |
| Закуска:
Бананови мъфини с шоколадов чипс
Продукти:
60 г краве масло 320 г брашно с бакпулвер 125 г захар 125 мл прясно мляко 2 яйца 2 банани
150 г шоколадов чипс
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С. • В форма за мъфини се поставят хартиени кошнички. • Кравето масло се разтопява в микровълновата фурна и се охлажда. • В голяма купа се пресява брашното и се прибавя захарта. • Сухите продукти се разбъркват добре. • Отделно в по-малка купа се поставят леко разбитите яйца, млякото и кравето масло. • Разбъркват се и се изливат при сухите продукти. • Добавят се бананите, които се пюрират предварително. • С помощта на дървена лъжица тестото се разбърква 12-18 пъти (колко брашното да поеме течната смес). • Прибавя се шоколадовият чипс и отново се разбърква 3-4 пъти. • Тестото се разпределя по формичките. • Пече се 15-20 минути. • Изваждат се от фурната и се оставят да изстинат 3-4 минути. • След което се изваждат от формата.
Английски чай с подправки
Необходими продукти:
2 ч.ч. вода 2 торбички чай /по избор/ 1 канелена пръчица щипка кардамон карамфил на върха на чаена лъжичка ¼ ч.л. джинджифил 2 ½ ч.ч. прясно мляко 1/3 ч.ч. кафява захар или мед
Начин на приготвяне:
В подходящ съд сварете водата с чая, канелената пръчица, кардамона, карамфила и джинджифила. Намалете котлона и оставете чая да се вари около 5 минути.
Добавете прясното мляко. Нека отново заври и оставете всичко да ври заедно не повече от 1 минута. Отцедете, добавете захарта/меда и разбъркайте хубаво | |
|
| |
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Чет Апр 23, 2009 4:38 pm | |
| Обяд:
Запечени спагети във вързопчета
360 г спагети 100 г шунка 250 г консервирани домати сол смлян черен пипер магданоз настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
• Спагетите се сваряват според указанието на опаковката. • Отцеждат се от водата и се поставят върху 4 парчета хартия за печене (нарязана на квадрати). • Отгоре се посипват с нарязаната на кубчета шунка, консериваните домати. • Посоляват се на вкус и се подправят със смлян черен пипер. • Поръсват се с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз. • Краищата на хартията се събират и се връзват. • Кесийките се подреждат в тава за печене. • Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 10 минути.
Цитрусово-ледена наслада
Необходими продукти:
30 г. кампари 60 г. водка с цитрусов/плодов вкус 60 г. прясно изстискан сок от червен грейпфрут (или обикновен) 30 г. прясно изстискан лимонов сок 30 г. сладък сироп 1 стрък свеж босилек
Начин на приготвяне:
Първо пригответе сладкия сироп. Необходима ви е захар и вода в съотношение 2 към 1 (т.е. захарта е два пъти повече от водата).
Смесете ги в съд и нагрейте до завиране на течността, след което изстудете.
Смесете водката с останалите съставки и сладкия сироп в шейкър с много лед. Сервирайте в красива коктейлна чаша и гарнирайте с листо свеж босилек. Насладете се.
Брауниз
Продукти:
150 - 152 г брашно 1/2 ч л сол 225 г краве масло 170 г горчив шоколад или 100 г млечен и 70 г горчив 250 мл захар 1 ч л ванилова есенция 4 яйца ( ХL) 150 г орехи (по желание)
Приготвяне:
• Фурната предварително се загрява на 175 С. Квадратна форма с размери 23*23 се намаслява и се застила с хартия за печене. Отгоре отново се намаслява.
• Брашното се пресява със солта.
• Маслото се разтопява заедно с шоколада на водна баня, като постоянно се разбърква докато сместа не стане гладка без буци.
• Добавя се половината захар(150 г) и се разбърква за 30 секунди, след което се снема от огъня.
• Добавя се ваниловата есенция.
• Останалата захар се разбива добре с яйцата. Половината от получената смес (захарно-яйчната)постепенно се излива в шоколадовата смес с непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата в горещия шоколад.
• Останалата смес от захарта и яйцата се разбива на висока степен с миксер, докато сместа не се увеличи два пъти. Внимателно се добавя към шоколадовата смес.
• Когато тестото е добре объркано се добавя брашното. Готовото тесто прилича на заквасена сметана.
• Ако добавяте орехи ги поставете след брашното. Аз слагам орехи които са начупени на големи парчета.
• Тестото се излива в приготвената вече форма за печене, подравнява се и се поставя в средата на фурната и се пече около 25-27 минути (това зависи от фурната Ви).
• По време на печене брауниза леко се надига, върха му става по тъмен и сух (може и да се напука) така и трябва.
• На 23 минута от печенето се забожда в средата кибритена клечка на нея ТРЯБВА да има полепнало тесто. Върха трябва да е изсъхнал леко, но все пак ще бъде лепкав.
• Все пак е добре този сладкиш да бъде недопечен, отколкото препечен. Ако се съмнявате печете 27 минути.
• Сладкишът се изважда и се оставя да изстине напълно (най-добре за цяла нощ).
• Реже се на 16 квадрата.
• Може да бъде съхранен 2-3 дена като се покрие плътно.
• Може да бъде замразен за 1 месец, но затова всеки малък сладкиш (квадрат)трябва да се завие със "свежо" фолио и се размразява при стайна температура.
• Такъв вид сладкиш се добавя в сместа за сладолед, тъй като тези сладкиши при замразяването не стават твърди. | |
|
| |
Admin Admin
Години : 28 Брой мнения : 977 Местожителство : Смолян Join date : 21.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Чет Апр 23, 2009 4:40 pm | |
| Вечеря:
Калмари на скара
1 кг калмари 4-5 с л зехтин 1 ч л сладък червен пипер
8-10 стръка мащерка щипка морска сол
Приготвяне:
• Чесънът се пресова и се добавя към зехтина. • Прибавя се сладкият пипер, мащерката, солта и се разбърква добре. • Почистените, измитите и подсушени калмари се нарязват на парчета. • С остър нож се правят плитки разрези на всеки калмар по дължина и ширина (калмарите ще изглеждат "карирани"). • Мариноват се в купа заедно със зехтина за 30 минути. • Пекат се в сгорещен грил-тиган за 1-2 минути от всяка страна. • Сервират се поръсени с лимонов сок.
Ягодов чийзкейк
Продукти:
100 г обикновени бисквити 60 г краве масло 40 г лешници 2 с л захар
КРЕМ
200 г ягоди 100 г крема сирене 100 г течна сладкарска сметана 50 г пудра захар 1/2 ч л ванилова есенция 1 ч л настъргана кора от лимон
Приготвяне:
• Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници. • Прибавя се захарта и мекото краве масло. • Отново се смила. • Отделно в малка купа се разбива крема сиренето заедно с пудрата захар с помощта на мискер. • В друга купа се разбива сладкарската сметана. • Прибавя се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето. • Разбърква се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди. • В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша. • Отгоре се поставя ягодовият крем. • Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа. • Отгоре се украсява с нарязани ягоди.
Коктейл “Pink Lady”
Продукти 45 мл джин Beefeater 20 мл гренадин 30 мл сметана течна | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Чет Апр 23, 2009 8:08 pm | |
| | |
|
| |
cool_rebeka Травис
Брой мнения : 260 Местожителство : Смолян Join date : 22.03.2009
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета Пет Апр 24, 2009 7:38 pm | |
| Закуска: Продукти:
125 г брашно 80 г масло 200 г кашкавал 4 яйца щипка сол
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка кипнете 250 г вода със солта и маслото. Изсипете брашното и бъркайте с дървена лъжица докато тестото започне да се отделя от съда. Махнете от огъня, поохладете и прибавете едно по едно яйцата и настъргания кашкавал. В намаслена тавичка наредете топчета от сместа гребнати с лъжица. На Всяко топче боднете по парченце кашкавал. Запечете 30 минути.
Питие-пожелание | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Кухнята на Зета Бета | |
| |
|
| |
| Кухнята на Зета Бета | |
|